top of page

Hoe maak je een afscheid samen persoonlijk? – Corneel Krijgsman vertelt

Een persoonlijk afscheid laat zich niet in standaard vormen plaatsen, elke uitvaart is anders. De afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat er steeds meer persoonlijke elementen terugkomen tijdens het afscheid. Wie zijn of haar eigen uitvaartwensen kenbaar maakt, heeft nu de rust dat nabestaanden straks niet voor lastige keuzes komen te staan. En is verzekerd van een unieke en persoonlijke uitvaart. Er zijn vele manieren om de uitvaart op geheel eigen wijze vorm te geven. Bij Stoppelenburg denken we hierover graag mee. Tijdens de gesprekken en ontmoetingen die wij met elkaar hebben ontstaan ideeën, waarna we hier samen invulling aan geven. Zo ontstaat een onvergetelijk afscheid, die de overledene eer aandoet.

Speechen uitvaart tips

Uitvaartwensen

De meest persoonlijke uitvaart is die waarbij de overledene zelf zijn of haar wensen kenbaar heeft gemaakt. Door vooraf de wensen vast te leggen, wordt veel twijfel bij nabestaanden weggenomen. Het geeft bovendien rust en duidelijkheid. Nabestaanden hoeven minder beslissingen te nemen onder druk van emoties. Praten over je eigen uitvaart kan lastig zijn. Want hoe begin je hiermee? En met wie deel je de uitvaartwensen? Ons advies: leg je wensen in ieder geval ergens vast en deel deze met je naasten. Het is onze taak als uitvaartondernemer om ervoor te zorgen dat we uiteindelijk een afscheid naar wens samenstellen. Elke uitvaart bestaat uit verschillende elementen en daarmee keuzemogelijkheden.


Een persoonlijk en uniek afscheid

Bij het regelen van de uitvaart baseren we ons op de vastgelegde wensen. Tijdens de gesprekken die wij daarnaast voeren met de nabestaanden, geven we handvaten die helpen om knopen definitief door te hakken. Wij helpen graag om een persoonlijk en uniek afscheid samen te stellen. Dat kan door een heel eigen draai te geven aan elementen. Van een alternatieve uitvaartlocatie tot bijzonder rouwvervoer, een persoonlijke kist, bloemstukken, muziek en foto- en videomateriaal. Daarnaast zien we dat meer naasten een rol krijgen tijdens de uitvaart. Bijvoorbeeld tijdens persoonlijke speeches, maar het zit ook in kleinere dingen zoals rituelen die door kinderen worden uitgevoerd. Of een beschilderde kist, een bekende die een muziekinstrument bespeelt tijdens de ceremonie of een aanwezige die goed kan koken en zelfgemaakte hapjes meeneemt.


De persoonlijke manier waarop invulling wordt gegeven aan de uitvaart draagt bij aan het creëren van een waardevolle herinnering voor nabestaanden. Stoppelenburg denkt graag mee over alle mogelijke opties en het vastleggen van de uitvaartwensen zodat we samen een onvergetelijk afscheid samenstellen.

Comments


bottom of page