Nadenken over uw eigen uitvaart


Het blijft in veel gevallen een lastig aan te snijden onderwerp: uw eigen uitvaartwensen. Wij merken in de praktijk dat iedereen heel persoonlijke wensen heeft over het eigen afscheid. Toch is het iets waar we misschien zelf liever niet aan denken en erover praten met uw naasten kan lastig zijn. Stoppelenburg Uitvaartverzorging helpt u hier graag bij. Het delen en vastleggen van de uitvaartwensen geeft u en uw toekomstige nabestaanden uiteindelijk namelijk veel rust. Het begint allemaal met een goed gesprek. Wij vertellen hoe u het onderwerp ter sprake kunt brengen.


Bereid u voor op het gesprek

Bent u van plan om binnenkort een gesprek aan te gaan met uw naasten om uw eigen uitvaart bespreekbaar te maken? Bereid u voor op het gesprek door alvast uw wensen puntsgewijs op papier te zetten, dit kan onder andere via de gratis vernieuwde wilsbeschikking. Dat fungeert als geheugensteuntje wanneer het gesprek vastloopt en u helpt u om niet te vergeten alle onderwerpen te bespreken. Leg uw naasten uit dat het voor u belangrijk is om uw wensen aan hen kenbaar te maken. Uiteindelijk zullen zij uw afscheid vormgeven, daarom is het juist essentieel dat ze op de hoogte zijn van uw persoonlijke voorkeuren.Uitvaartwensen vastleggen

Onze medewerkers weten precies wat er allemaal komt kijken bij een uitvaart. Zij staan niet alleen klaar voor nabestaanden wanneer een dierbare overlijdt, maar helpen u ook nu al met het vastleggen van uw uitvaartwensen. Tijdens een persoonlijk gesprek komen alle onderdelen aan bod: van de keuze voor begraven of cremeren tot bijvoorbeeld uw muziekvoorkeuren, het tonen van foto’s en de rol die uw nabestaanden krijgen tijdens het laatste afscheid. Uw uitvaartwensen kunt u vervolgens bij ons vast laten leggen. Wij geven u, indien gewenst, tips om deze wensen ook bespreekbaar te maken met uw naasten.


Een rustig gevoel

Veel mensen geven aan dat het vastleggen van de uitvaartwensen hen een rustig gevoel geeft. Wanneer u komt te overlijden worden uw nabestaanden, tijdens een emotionele periode, met veel keuzes geconfronteerd. Als u uw eigen wensen al kenbaar heeft gemaakt scheelt dat een hoop onrust.


De uitvaartbegeleiders van Stoppelenburg Uitvaartverzorging vertellen u graag meer over het vastleggen van uw uitvaartwensen. Vraag onze vernieuwde wilsbeschikking aan of neem contact op voor een persoonlijk gesprek.

Wij dragen met trots het Keurmerk Uitvaartzorg

Voor meer informatie over het Keurmerk Uitvaartzorg bezoekt u de website.

Stoppelenburg Uitvaartverzorging

Populierenlaan 122a
2925 CV Krimpen a/d IJssel

Privacybeleid

  • Facebook
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram

Krimpen aan den IJssel

Uitvaartcentrum De Olm

Olm 8a 

2925 CJ Krimpen a/d IJssel

0180 - 52 22 55

Lekkerkerk

Uitvaartcentrum Lekkerkerk

Burg. Van der Willigenstraat 37b 2941 ES Lekkerkerk

0180 - 66 36 44

Schoonhoven

Uitvaartcentrum Linquenda

Groene Singel 14

2871 TA  Schoonhoven

0182 - 38 22 31

Stolwijk

Aula Hoflaan

Hoflaan 6

2821 XD  Stolwijk

0182 - 38 22 31

In samenwerking met Bureau APS