top of page

Uitvaart fotografie

5 tips bij het vinden van een geschikte uitvaartfotograaf


Uitvaart fotografie
Uitvaart fotografie

Tip 1. Respect en op de achtergrond

Wat voor de meeste mensen het meest belangrijk is, is de uitvaart zelf. Het nemen van afscheid tijdens een begrafenis of crematie helpt nabestaanden met hun rouwproces. Daarom is het belangrijk dat de fotograaf zo veel min mogelijk opvalt en tegelijk toch alle mooie en emotionele momenten vast kan leggen. Dingen waar u en uw uitvaartverzorger op kunnen letten zijn:

- Worden de juiste momenten vastgelegd door de fotograaf (dit kunt u vaak zien in het portfolio van de fotograaf).

- Lees beoordelingen van anderen, dit geeft namelijk het beste beeld van een fotograaf.

Tip 2. Het contact

Vaak is er van tevoren wel al contact tussen de fotograaf en u als nabestaande of de uitvaartverzorger. Dit kan face to face zijn of in een telefoongesprek. Hierin worden een aantal dingen besproken, bijvoorbeeld of alle aanwezigen gefotografeerd mogen worden en waar de fotograaf extra aandacht aan moet besteden zoals eventuele toespraken of een bepaald ritueel.

Ook achteraf zal er contact zijn met de fotograaf over hoe hij de foto’s van de uitvaart zal presenteren, dat kan digitaal of fysiek zoals in een fotoboek.

Kortom, het draait niet alleen om de kwaliteit van de foto’s maar ook uw eigen gevoel. Het is dus belangrijk dat u een klik of een goed gevoel hebt bij de uitvaartfotograaf. Uitvaartverzorging Stoppelenburg is bekend met een aantal fotografen die de uitvaart van uw geliefde kunnen vastleggen. Onze uitvaartverzorgers in Schoonhoven helpen u hier graag bij!

Tip 3. Emoties

Uitvaart fotografie is niet voor iedereen weg gelegd, een uitvaartfotograaf moet in staat zijn om spontane momenten en alle emoties van een uitvaart vast te leggen. Dit zelf is al een aparte kunstvorm. Het is dus belangrijk dat u de stijl van de fotograaf mooi vindt tijdens het bekijken van zijn of haar portfolio. Gelukkig hebben wij van uitvaartverzorging Stoppelenburg ervaring mee en kennen een aantal geweldige fotografen in de buurt van Gouda, Krimpen aan den IJssel en Schoonhoven.

Tip 4. Wensenlijst

Uit ervaring weten wij dat het helpt om voorafgaand aan de begrafenis of crematie een lijstje op te stellen met alle wensen die u heeft voor de uitvaartfotograaf om op te letten. Zoals extra aandacht voor de kist en de rouwboeketten of bepaalde (religieuze) rituelen. Dit geeft u rust tijdens de uitvaart en het helpt de fotograaf om focus te houden op de dingen die u belangrijk vindt.

Tip 5. Video

De meeste nabestaanden die overwegen een uitvaartfotograaf in te huren denken vaak alleen aan een fotoalbum. Maar tegenwoordig is het ook mogelijk en betaalbaar om een video te laten maken van de ceremonie. Een andere mooie technologie, zeker tijdens deze Corona tijden, is Livestreaming. Hierbij wordt de uitvaart gefilmd en kunnen mensen live op afstand meekijken.

Vragen?

Heeft u vragen over uitvaartfotografie of wilt u weten wat er mogelijk is voor een uitvaart in de buurt van Gouda, Krimpen aan den IJssel en Schoonhoven? Neem dan gratis contact met ons op en onze uitvaartverzorgers zullen al uw vragen beantwoorden!

Comments


bottom of page