top of page

Zo werkt een depositofonds voor een uitvaart


Wilt u niet dat uw nabestaanden voor onverwachte uitgaven komen te staan wanneer u zelf overlijdt? Een depositofonds voorkomt dat zij worden geconfronteerd met deze onvoorziene uitgaven voor de uitvaart. Stoppelenburg biedt u de mogelijkheid om te sparen voor uw eigen uitvaart door geld te storten in een depositofonds.


Het depositofonds van Stoppelenburg

In ons depositofonds stort u geld dat in de toekomst voor uw uitvaart gebruikt wordt. Dit kunt u zien als een soort geblokkeerde spaarrekening. U bent vrij om zoveel en zo vaak in te leggen als u wilt. Stoppelenburg bewaart en bewaakt de gelden die door u zijn ingelegd onder notarieel toezicht in een stichting. Wanneer u overlijdt keert Stichting Depositofonds Uitvaartgelden Stoppelenburg Uitvaartverzorging, het totaalbedrag uit aan Stoppelenburg Uitvaartverzorging. Stoppelenburg verrekend uw saldo met de kosten voor uw uitvaart en ontvangen uw nabestaanden het eventuele restant.

Voordelen van een depositofonds voor een uitvaart

Uitvaartverzekeringen worden nog steeds vaak afgesloten om uiteindelijk een groot deel van een uitvaart mee te bekostigen. Toch wil en kan niet iedereen deze verzekering afsluiten. Met het geld dat vrijkomt uit het depositofonds staan uw nabestaanden vrij om te doen wat zij willen bij het regelen van een uitvaart bij ons. Een medische keuring is niet vereist voor het afsluiten van een depositofonds. Het ingelegde geld kan tussentijds niet worden opgenomen, het wordt pas uitgekeerd wanneer u overlijdt. Er is geen maximumleeftijd verbonden aan het afsluiten van een depositofonds.

Leg uw uitvaartwensen vast en bespreek de opties voor een deposito

Heeft u er weleens aan gedacht om uw uitvaartwensen vast te leggen? Wanneer u overlijdt komen uw nabestaanden voor veel keuzes te staan. Door uw wensen vast te leggen, weten zij wat uw voorkeur heeft en dat kan hen op dat moment veel rust geven. De uitvaartbegeleiders van Stoppelenburg bespreken graag de mogelijkheden voor het vastleggen van uw uitvaartwensen en afsluiten van een deposito met u.

Lees hier meer over het depositofonds van Stoppelenburg.

bottom of page