top of page

Terugblik op 2021 door Maurice van Zijl


Stoppelenburg 2021

Bij Stoppelenburg kijken we graag vooruit: wat kunnen we vernieuwen en welke verbeteringen voeren we in de nabije toekomst door? Toch vinden we het ook belangrijk om af en toe terug te blikken. Nu het nieuwe jaar is gestart kijken we graag nog even terug op het jaar dat achter ons ligt: 2021. Het was een jaar waarin we ons nog steeds moesten aanpassen aan allerlei maatregelen door het coronavirus. Dat zorgde soms voor uitdagingen en dwong ons om creatief te kijken naar de mogelijkheden die er wél waren. Uitvaarten zijn de afgelopen twee jaar een stuk intiemer geworden. Zelfs tijdens periodes waarin we met minder beperkingen te maken hadden, zagen we dat families vaker kozen voor een uitvaart in besloten kring.


Livestream tijdens de uitvaart

In 2020 liep de vraag naar kwalitatief hoogwaardige en vooral betrouwbare livestreams tijdens uitvaarten, in hoog tempo op. In 2021 zagen we dat de livestream bijna een ‘standaard’ onderdeel van de uitvaartceremonie is geworden. Het is niet alleen een waardevolle aanvulling voor de mensen die fysiek niet aanwezig konden of mochten zijn om de ceremonie bij te wonen, de opname is ook een waardevolle herinnering voor de nabestaanden.


Wat daarnaast nog meer online plaatsvindt, is condoleren. Het is helaas niet altijd mogelijk om persoonlijk te condoleren. Online kan dat op ieder gewenst moment. Op onze website is het mogelijk om nabestaanden te condoleren in verschillende vormen. Met woorden, maar ook het uploaden van foto’s of filmpjes is mogelijk. Zo ontstaat voor families een bijzonder document vol persoonlijke herinneringen.

Een uniek afscheid

Door het intiemere karakter van uitvaartplechtigheden hebben we onze presentatie van foto’s en muziek in 2021 aangepast. We kunnen nu gemakkelijker foto’s en muziek op elkaar laten aansluiten. Sinds maart vorig jaar werken we met een vernieuwd muziekboek: een enorme database met muziek om af te spelen tijdens de uitvaart. De doorgevoerde vernieuwingen zijn belangrijk, het past bij de tijdsgeest en wensen van nabestaanden.


De intieme uitvaarten hebben steeds vaker een uniek karakter. Families hebben specifieke ideeën over de invulling van de ceremonie, waaronder het laten zien van een presentatie met persoonlijke aandenkens. Het vraagt van ons als uitvaartbegeleiders soms een andere manier van denken, wat ons werk uitdagend houdt. En dankbaar, want we halen veel voldoening uit het verzorgen van een uitvaart waaraan nabestaanden dierbare herinneringen bewaren.


Medewerkers van Stoppelenburg

Niet alleen in techniek en materiaal, ook in het personeel is geïnvesteerd. Zo zijn er twee nieuwe uitvaartleiders aangenomen om de families te begeleiden. Onze uitvaartleiders volgen jaarlijks trainingen. Zo zijn in 2021 diverse trainingen gevolgd op het gebied van verzekeringsvoorwaarden, erfrecht, dementie vriendelijke uitvaarten en het maken van persoonlijke teksten rondom uitvaarten. Hiermee hopen we ook in de toekomst hoogwaardige persoonlijke uitvaarten te blijven verzorgen.


Vernieuwd uitvaartcentrum

In 2021 heeft Uitvaartcentrum De Olm een restyling ondergaan. Hier zijn we ontzettend trots op. Het vernieuwde uitvaartcentrum in Krimpen aan den IJssel voldoet nu weer aan alle moderne eisen, terwijl het zijn rustige en warme sfeer heeft behouden. In 2022 staat een metamorfose van ons uitvaartcentrum in Schoonhoven op de agenda.


Wat bij Stoppelenburg altijd voorop blijft staan is het persoonlijke en betrokken contact, ook in 2022.

1 opmerking

1 Comment


Alex Mastwijk
Alex Mastwijk
Feb 03, 2022

2021 mooi weergegeven in deze bijzondere Blog, Maurice

Like
bottom of page