top of page

Een kerkelijk afscheid in de Krimpenerwaard
 

Een overlijden is een ingrijpende gebeurtenis, velen putten in zo'n situatie kracht uit hun geloof. Kerkelijke uitvaarten zijn vaak rijk aan traditionele gebruiken. Naast ons respect voor tradities willen we gehoor geven aan de toenemende wens voor persoonlijke inbreng. In deze blog vertellen we u meer.

 

Een kerkelijke begrafenis begeleid door Stoppelenburg biedt de ruimte om uw uitvaart af te stemmen op uw persoonlijke levensverhaal. Tijdens een kerkelijke uitvaart wordt bij uitstek aandacht besteed aan samenzijn.

 

Verbonden met de gemeenschap

Tijdens de uitvaart wordt uw leven te midden van de geloofsgemeenschap herdacht en kijken we samen terug op de meest memorabele momenten die u met uw dierbaren heeft gedeeld. Het is voor ons belangrijk om te weerspiegelen wie de overledene was en wat hij of zij heeft betekend voor de omgeving.

 

Respect voor tradities

Uw uitvaart kan volledig volgens het vaste kerkelijke format worden vormgegeven. We kunnen ook uw levensverhaal en wensen als uitgangspunt nemen en de traditionele kerkelijke gebruiken hierop afstemmen. In een gezamenlijk gebed herdenken we de overledene en betuigen we steun aan de nabestaanden. Indien gewenst, brengen we liederen en gezangen ten gehore die volledig zijn afgestemd op uw verhaal. Naast traditionele liederen en gezangen kunt u ook uw persoonlijke voorkeur voor Christelijke muziek met ons delen.

 

Onze binding met de regio

Al sinds 1956 is Stoppelenburg persoonlijk betrokken bij families in de regio. Dit heeft ons contact met de geloofsgemeenschap bijzonder versterkt en we zijn bekend met alle tradities, gebruiken en voorgangers uit de omgeving.

 

Locatie van de uitvaart

Hoewel de kerk doorgaans als locatie voor een kerkelijke uitvaart wordt gekozen, hoeft dit niet altijd zo te zijn. We hebben kerkelijke uitvaarten begeleid op de meest bijzondere locaties en in onze uitvaartcentra. Ook hiervoor kunt u rekenen op het nauwe contact dat Stoppelenburg heeft met de regio en met diverse kerkelijke gemeenschappen.

 

Leg uw wensen tijdig vast

Het bespreken van uw uitvaart is doorgaans geen luchtig onderwerp, maar desalniettemin belangrijk. Door uw wensen schriftelijk vast te leggen, voorkomt u dat nabestaanden voor lastige keuzes komen te staan. Heeft u vragen of specifieke wensen? Neem gerust contact met ons op; wij denken graag met u mee.


Comentários


bottom of page