top of page

Duurzame alternatieven bij de uitvaartAls uitvaartonderneming staan wij midden in de maatschappij. De aandacht voor duurzaamheid neemt overal toe en heeft ook onze aandacht. In de uitvaartbranche wordt steeds meer gekeken naar duurzame alternatieven. Een goede ontwikkeling, die wij van harte toejuichen. Van uitvaartkisten tot het gebruiken van lokale producten: voor de meeste onderdelen van de uitvaart is een duurzaam alternatief beschikbaar. Soms heeft een overledene zelf de uitvaartwensen hiervoor vastgelegd, een andere keer kiezen nabestaanden voor een groenere uitvoering van de uitvaart. Bij Stoppelenburg denken we hierover graag met u mee.


Steeds milieuvriendelijker

Rekening houden met de impact die wij hebben op de aarde doen we ook als uitvaartondernemer. We zijn voor duurzame alternatieven deels afhankelijk van onze leveranciers. Ook bij hen zien we dat groenere producten een grotere rol spelen en bewust wordt nagedacht over het aanbieden van milieuvriendelijke keuzes. Zo wordt een groot deel van de uitvaartkisten tegenwoordig gemaakt van populierenhout. Populieren groeien snel en daardoor heeft het gebruik ervan minder impact op de aarde dan veel andere houtsoorten, zoals eiken. Daarnaast zijn de beschermingshoezen die wij gebruiken biologisch afbreekbaar.


Regionale leveranciers

De inkoop van onze producten en diensten gebeurt voor het overgrote deel lokaal. Daarmee zorgen we ervoor dat er minder kilometers gereden worden door ons en onze leveranciers. Als uitvaartonderneming met sterke regionale roots vinden we het daarnaast belangrijk dat we de economie juist hier stimuleren. Bij de lokale ondernemers kopen we graag streekproducten in voor de uitvaarten die wij verzorgen. Ook voor de meeste diensten maken we gebruik van bedrijven uit de regio. Op die manier is het niet nodig om lange reizen af te leggen.


Groene alternatieven

Duurzame, of ‘groene’ alternatieven zijn vaker voorhanden in de uitvaartbranche. Daar waar het mogelijk is, kiezen we graag voor de milieuvriendelijke optie. Zodat de generaties die na ons komen ook nog kunnen genieten van een mooie wereld.


Meer weten over Stoppelenburg of met een uitvaartbegeleider in gesprek? Wij staan u graag te woord en vertellen wat mogelijk is. Neem vrijblijvend contact met ons op.

コメント


bottom of page