top of page

Deposito of verzekering voor de uitvaart?


Een uitvaartverzekering is algemeen bekend. Als deze wordt afgesloten dan is de meest voorkomende reden dat toekomstige nabestaanden niet voor grote financiële verrassingen komen te staan. Als je de financiële kant van je eigen uitvaart nu alvast goed wil regelen, is een depositofonds in veel gevallen een interessant alternatief voor of aanvulling op een verzekering. Wij leggen uit wat de verschillen zijn en hoe een depositofonds werkt.


Wat is een depositofonds?

Bij een depositofonds betaal je nu alvast voor je eigen uitvaart. Het totaalbedrag dat opzij wordt gezet in een speciaal daarvoor opgericht fonds, mag na het overlijden alleen gebruikt worden voor de uitvaart. Hoe hoog de inleg is in het depositofonds, bepaalt de deelnemer zelf. Wij hebben bij Stoppelenburg een eigen depositofonds opgericht. Het geld wat daarin wordt gestort, bewaren we onder notarieel toezicht zodat je er zeker van bent dat het gespaarde bedrag veilig is. Nadat je bent overleden keert Stichting Depositofonds Uitvaartgelden Stoppelenburg Uitvaartverzorging het volledig ingelegd bedrag uit aan Stoppelenburg Uitvaartverzorging. Dit wordt verrekend met de nabestaanden nadat bekend is wat de totaalkosten zijn voor de uitvaart. Door deel te nemen aan een depositofonds creëer je rust voor jezelf en je naasten.


Verschil tussen een uitvaartverzekering en depositofonds

Een uitvaartverzekering is bedoeld om de basiskosten van een uitvaart te verzekeren. Na overlijden worden bij de meeste (natura)verzekeringen een aantal basisdiensten- en producten vergoed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kist, rouwauto, een basis uitvaartdienst en het rouwdrukwerk. In de praktijk blijkt regelmatig dat de nabestaanden de uitvaart persoonlijker willen maken en worden deze elementen als extra kosten in rekening gebracht. Alleen een verzekering is in veruit de meeste gevallen dus niet voldoende om alle kosten voor de uitvaart te dekken.


Bij deelname aan een depositofonds betaal je in principe de uitvaart vooruit. Samen met de uitvaartondernemer leg je de uitvaartwensen vast. Dat leidt tot bijzondere gesprekken en een calculatie van de totaalkosten. Wij vinden het belangrijk dat dit in de buurt komt van de uiteindelijke uitgaven, zodat bijbetalen in de toekomst wordt beperkt of voorkomen.


Heb je al een uitvaartverzekering? Bekijk eens op het gemak welke producten en diensten worden gedekt. Eventueel kan een aanvullende deelname aan een depositofonds worden overwogen om de rest van de uitvaartkosten alvast apart te zetten.


Welke uitvaartwensen heeft u?

Wanneer wij met je in gesprek gaan draait het vooral om jouw uitvaartwensen. Dat is de basis en vanuit daar bespreken we welke mogelijkheden er zijn en maken een inschatting van de kosten. Wij informeren je graag over ons depositofonds en staan voor je klaar als er vragen zijn.


Meer weten over Stoppelenburg of het depositofonds? Wij staan je graag te woord en vertellen wat mogelijk is. Bekijk alvast meer informatie over ons eigen fonds op deze pagina.

Commentaires


bottom of page