Ali Stoppelenburg vertelt over haar afscheid:

De tijd, zij vloog voorbij

Bij een uitvaartonderneming werken betekent dat het begrip tijd een centrale plaats heeft. De tijd is op, de tijd is geweest, alles moet op tijd, konden we de tijd maar terugdraaien. De dood is het ultieme aspect van verbonden zijn met de tijd. Hoe ouder ik word, hoe beter ik dat ben gaan begrijpen.


Als leidinggevende van een uitvaartbedrijf is het belangrijk om van tijd en het vergaan van tijd te weten. Je luistert naar de verhalen van vroeger en nu en leert begrijpen wat er was in het leven wat voorbij is. Zo kun je beter naast de nabestaanden staan en blijft het menselijke aspect rondom de uitvaart bewaard. Ik geloof dat wij, de mensen van Stoppelenburg Uitvaartverzorging, hierin onze kracht vinden. En onze bezieling!

Zelf ben ik, als voormalig onderwijzeres, via het taxibedrijf bij ons uitvaartbedrijf terecht gekomen. De jaren vlogen voorbij, zo gaat dat met jaren die vooral vol waren van werken. In een uitvaartbedrijf wordt immers dag en nacht doorgewerkt. Mijn gevleugelde uitspraak hierin was: ‘De dood kent geen schema.’


Ineens was mijn man met pensioen en was het voor mij ook tijd om te stoppen met werken. Althans, zo voelde dat als ik goed naar mezelf luisterde. Werken in een uitvaartonderneming heeft mij geleerd dat je dankbaar moet zijn voor elke nieuwe dag en dat wat je vandaag kunt doen je beter niet kunt uitstellen tot morgen. Het besluit om te stoppen met werken in ons familiebedrijf viel niet mee, het kostte mij best veel tijd.

Maar op 1 juli 2018 heb ik de daad bij het woord gevoegd en ben ik de tijd anders gaan aankijken. Niet meer werken maar tijd voor mijzelf en alles wat mij dierbaar is. En ik kan jullie zeggen, ik geniet ervan met volle teugen. ’s Ochtends de tijd nemen om naar de vogels in de tuin te kijken. Veel buiten zijn en genieten van onze prachtige Krimpenerwaard. Schrijven, lezen, schilderen en mij inzetten als vrijwilliger voor getraumatiseerde en gehandicapte dieren.

Mijn afscheid van de collega’s was besloten en heel fijn. Met persoonlijke verhalen, een lach en een traan. Zelf ben ik niet van de grote toeters en bellen dus niks geen bericht in de krant of op sociale media. Tot nu, want nu is het tijd om het met jullie te delen.

Doe ik dan helemaal niks meer voor ons mooie bedrijf? In gedachten ben ik er nog iedere dag en ben ik meer dan trots op Kees mijn broer als boegbeeld van het bedrijf. Ik denk met een tikkeltje heimwee aan alle mensen die bij ons werken en voel bewondering voor hun persoonlijke inzet en de bezieling waarmee zij hun werk doen. Ikzelf denk zeker met dankbaarheid terug aan alle families die ik mocht bijstaan. ‘Het is mensenwerk’, zei mijn vader altijd. En zo is het.


Dat ik zo trots ben op ons bedrijf wil ik blijven uitdragen, waar ik ook ben en met wie ik ook praat. Vanuit mijn hart voel ik mij ambassadeur van ons bedrijf. Persoonlijk, via de sociale media of andere kanalen zal ik, zo lang de tijd het mij toestaat, ons bedrijf blijven vertegenwoordigen.

PS: Ik kon het niet laten een kleine collage aan foto’s toe te voegen!

Ali Stoppelenburg, werkzaam geweest bij Stoppelenburg Personenvervoer en Stoppelenburg Uitvaartverzorging van 1-1-1997 tot 1-7-2018.

Wij dragen met trots het Keurmerk Uitvaartzorg

Stoppelenburg Uitvaartverzorging

Populierenlaan 122a
2925 CV Krimpen a/d IJssel

Privacybeleid

  • Facebook
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram

Krimpen aan den IJssel

Uitvaartcentrum De Olm

Olm 8a 

2925 CJ Krimpen a/d IJssel

0180 - 52 22 55

Lekkerkerk

Uitvaartcentrum Lekkerkerk

Burg. Van der Willigenstraat 37b 2941 ES Lekkerkerk

0180 - 66 36 44

Schoonhoven

Uitvaartcentrum Linquenda

Groene Singel 14

2871 TA  Schoonhoven

0182 - 38 22 31

Stolwijk

Aula Hoflaan

Hoflaan 6

2821 XD  Stolwijk

0182 - 38 22 31

In samenwerking met Bureau APS