top of page

Een uitvaart in Ammerstol

 

Stoppelenburg Uitvaartverzorging is een echt Krimpenerwaards bedrijf. Sinds de oprichting in 1956 in Berkenwoude hebben de uitvaartverzorgers en inwoners van de polder een sterke band opgebouwd. Stoppelenburg heeft meerdere generaties Krimpenerwaarders een waardig afscheid mogen geven en daardoor staan wij middenin de samenleving. Vanuit Schoonhoven zij wij ook actief in het gezellige dorp Ammerstol, gelegen aan de Lek. Met eerbied voor lokale tradities zullen wij het persoonlijke levensverhaal van uw dierbare tijdens de dienst laten spreken.

 

Grondslag in de waard

 

De Krimpenerwaard is de thuisbasis van Stoppelenburg Uitvaartverzorging. Daar hoort ook Ammerstol, gelegen tussen Bergambacht en Schoonhoven, bij. De Ammerstollers kennen een sterk gemeenschapsleven, ondanks het geringe inwonertal. Door de historisch linkse inslag van de dorpelingen werd Ammerstol ook wel 'het rode dorp' of Moskou aan de Lek genoemd. Ooit was Ammerstol belangrijker dan Schoonhoven door de zalmvisserij en tolheffing, maar toch groeide het nooit uit tot stad. Maar misschien heeft juist dat het knusse dorpsleven behouden. De uitvaartverzorgers van Stoppelenburg kennen dat sentiment en zullen daar recht aan doen. Lokale gebruiken in combinatie met het levensverhaal van de overledene vormen voor ons de basis voor een mooie uitvaartdienst.

 

Slimme innovatie brengt mensen dichtbij

 

Corona dwingt de uitvaartbranche om te innoveren, en die zit dan ook niet stil. Spijtig genoeg kunnen we niet alle vrienden en familie ontvangen op de uitvaart. Daarom is Uitvaart met beeld uitgevonden. Het team achter Uitvaart met beeld produceert een eersteklas livestream met film en geluid voor iedereen die niet in de zaal aanwezig kan zijn. De cameramannen en ICT'ers van Uitvaart met beeld leggen de dienst vanuit meerdere invalshoeken vast voor de thuisblijvers én het nageslacht. De geschoten beelden kunnen namelijk tot een gedenkvideo worden gemonteerd. Infomeer bij Stoppelenburg Uitvaartverzorging voor de details over deze samenwerking.

 

Ammerstol en een begrafenis

 

Van Haastrecht tot Krimpen, Ouderkerk tot Vlist, het werkgebied van Stoppelenburg Uitvaartverzorging bestrijkt de gehele Krimpenerwaard. De uitvaartcentra staan in Krimpen a/d IJssel, Schoonhoven, Lekkerkerk en Stolwijk. Ondanks de geringe omvang van Ammerstol heeft het een eigen identiteit die de bewoners onderscheidt van andere dorpen in de gemeente. De mensen van Stoppelenburg Uitvaartverzorging komen uit de regio en voelen aan wat deze nuances zijn. De kern van de uitvaart zal het levensverhaal van de overledene zijn. Hij of zij was onderdeel van de maatschappij en dat laten we naar voren komen tijdens de dienst. Stoppelenburg stelt zich open op en luistert naar uw wensen om zo een waardig afscheid te creëren.

 

De uitvaartverzorgers van Stoppelenburg verstaan hun vak

 

Wij halen onze kracht uit het steunen van nabestaanden in een emotionele tijd. Het is heel speciaal om u bij te mogen staan in het rouwproces. Stoppelenburg herdenkt het leven van uw dierbare. Onze missie is geslaagd als wij u hebben kunnen ontzorgen in een tijd dat u zo min mogelijk beslommeringen zou moeten hebben. Belt u eens met Stoppelenburg Uitvaartverzorging en ervaar ons vakmanschap zelf. Mailen kan ook.

bottom of page