top of page

Locatie uitgelicht: Uitvaartcentrum Linquenda in Schoonhoven

De vier uitvaartlocaties van Stoppelenburg hebben elk hun eigen karakter en faciliteiten. Dit keer vertelt Cees Kamsteeg, Algemeen directeur bij Stoppelenburg, meer over ons uitvaartcentrum in Schoonhoven. Een laagdrempelig uitvaartcentrum, met 3 familiekamers en een grote aula met 120 zitplaatsen. Op dit moment wordt het 16 jaar oude uitvaartcentrum gefaseerd gemoderniseerd. Deze zomer is Linquenda helemaal klaar voor de toekomst.

Uitvaartcentrum Schoonhoven

Een uitvaartcentrum met lokale uitstraling

Inwoners van Schoonhoven en omgeving zijn trots op hun omgeving. Cees vertelt: “De mooie stad staat onder andere bekend om haar sieraden en kunst. Het heeft heel eigen gebruiken en we vinden het belangrijk om lokale kenmerken terug te laten komen in het vernieuwde uitvaartcentrum. Daar hebben we rekening mee gehouden bij de modernisering van het pand. De uitstraling wordt warm en huiselijk en onze interieurstyliste heeft bij de inrichting van de familiekamers gekozen voor verschillende thema’s en kleurtinten, die uiteindelijk symbolisch met elkaar versmelten." Na de verbouwing hebben de 3 familiekamers allen een eigen herkenbaar thema: natuurlijk en robuust, zacht en huiselijk en rustig en eenvoudig.


Napraten na de uitvaart

Naast aanpassingen aan de familiekamers wordt ook de aula in een nieuw jasje gestoken. Daarnaast komt er een bargedeelte. “Hier kunnen bezoekers in een intieme sfeer straks in alle rust met elkaar napraten na de uitvaart”, vertelt Cees. “Het benadrukt de laagdrempelige sfeer van Linquenda en wij zijn ervan overtuigd dat het goed aansluit bij de behoeften van inwoners uit de regio. We breiden meteen onze horeca uit, zodat we meer zelf kunnen bereiden. Vanuit de grote oven worden straks rechtstreeks luxe hapjes geserveerd. Daardoor hoeven we minder horeca taken uit te besteden.”


Voldoen aan de eisen van deze tijd

“Wij vinden het belangrijk dat we bij Stoppelenburg blijven voldoen aan de eisen van deze tijd. Daarom plaatsen we nieuwe schermen en geven we de livestreaminstallatie een upgrade. Belangrijk, want sinds de uitbraak van het coronavirus wordt er vaker voor gekozen om de uitvaart via een livestream beschikbaar te stellen”, licht Cees toe. De verbouwing wordt eind juni 2022 afgerond. Daarna volgt er begin juli een open dag.
Comentarios


bottom of page