top of page

Locatie uitgelicht: Uitvaartcentrum Stoppelenburg in Lekkerkerk

De vier uitvaartlocaties van Stoppelenburg hebben elk hun eigen karakter en faciliteiten. Dit keer vertelt Gertjan van Houselt, Coördinator Bedrijfsbureau bij Stoppelenburg, meer over ons uitvaartcentrum in Lekkerkerk. Begin jaren ‘70 gebouwd als rouwkamer en in 2015/2016 uitgebreid en geheel gemoderniseerd. Het resultaat? Een mooi gebouw dat al snel vertrouwd aanvoelt en van alle benodigde faciliteiten is voorzien.Alles onder één dak

Families uit Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel en Berkenwoude weten dit uitvaartcentrum al jaren te vinden. Dat komt onder andere door de intieme en huiselijke sfeer, zo weet Gertjan: “De prettige ruimtes die we hier hebben gecreëerd zijn vaak de reden dat families voor deze locatie kiezen. Daarnaast bieden we hier alles onder één dak aan: van het opbaren tot de condoleances, uitvaartdienst en nazit. Hoewel het een behoorlijk uitvaartcentrum is, verbinden we de verschillende ruimtes gemakkelijk met elkaar met een loper, waardoor het helemaal niet groots aanvoelt. Ik vind dit het mooiste centrum dat we bij Stoppelenburg hebben, hier voelen de meeste bezoekers zich direct op hun gemak.”


Koffie met cake of een uitgebreide borrel

Een goede catering is bijna onlosmakelijk verbonden met een uitvaartdienst. In Uitvaartcentrum Lekkerkerk zijn daarvoor uitgebreide mogelijkheden. Gertjan: “Of families nu kiezen voor koffie met cake of een uitgebreide borrel, hier kunnen we het regelen. We hebben onze eigen cateringservice maar het is ook mogelijk om hiervoor een externe partij in te schakelen. De behoeften veranderen en wij bewegen graag mee. Uiteindelijk beslist de familie en zorgen wij voor een goede invulling van de wensen.”


Op centrale plek in Lekkerkerk

Het uitvaartcentrum in Lekkerkerk is van alle moderne gemakken voorzien en heeft een eigen familiekamer. Hier kunnen nabestaanden de overledene 24/7 bezoeken middels een eigen sleutel. Er is ruimte voor 90 tot 120 zitplaatsen in de aula. Een ander voordeel is volgens Gertjan het regionale aspect: “Omdat we in één van de hoofdstraten van Lekkerkerk zitten kunnen families en genodigden vaak zonder al te veel moeite ons uitvaartcentrum bereiken, zeker als ze zelf in het dorp wonen. Dat wordt gewaardeerd. En dat zij alles op dezelfde locatie kunnen onderbrengen. Zo hoeven ze zich, tijdens de vaak emotionele dagen rondom een uitvaart, weinig te verplaatsen.”


Lees hier meer over ons uitvaartcentrum in Lekkerkerk.
Comments


bottom of page