top of page

Uitvaartcentrum De Olm in het nieuwUitvaartcentrum De Olm in Krimpen aan den IJssel ondergaat een stevige interne verbouwing, beter gezegd een herinrichting. En dat betekent nieuwe kleurstellingen, nieuw meubilair, nieuwe vloerbedekking, nieuw behang, nieuwe lampen, nieuw sanitair en een nieuwe audio-video installatie.

Het verbouwingstraject start op 22 oktober en neemt een kleine maand in beslag. Gekozen is voor een fasegewijze aanpak waarbij de familiekamers van 22 oktober tot en met 31 oktober niet beschikbaar zijn. De kleine aula is vanaf 4 november weer beschikbaar voor gezelschappen tot en met circa 25 personen en de grote aula is op 20 november weer te gebruiken. Opbaringen en rouwbezoek blijven gedurende de gehele verbouwingsperiode mogelijk.

“Het stond voor ons al een tijdje vast dat we De Olm wilden gaan verbouwen”, vertelt Corneel Krijgsman, die samen met Kees Stoppelenburg en Cees Kamsteeg de directie vormt van Stoppelenburg Uitvaartverzorging. “De laatste keer dat we dat deden was in 2005, dat was destijds in combinatie met een forse uitbreiding van het gebouw. Dat laatste is ditmaal niet nodig. Het pand voldoet qua ruimte en indeling aan al onze wensen. We vonden alleen de inrichting en aankleding zo langzamerhand wat gedateerd worden. Reden om een plan te maken dat helemaal beantwoord aan de drie kernwaarden die horen bij onze uitvaartcentra: veiligheid, betrouwbaarheid en omarming. In het eigentijdse ontwerp zie je alle drie terug. Te beginnen bij de twee familiekamers. Ze stralen beide warmte, rust en intimiteit uit met hun halfronde bank, comfortabele stoelen en ‘visuals’ aan de muur. Aan de ‘blauwe’ familiekamer geven we een Krimpens tintje met een fraaie pentekening waarop een IJsselthema te zien is . De ‘groene’ kamer biedt hetzelfde comfort. Deze hebben we als naam ‘Polderkamer’’ meegegeven, met als visueel element een afbeelding van het Krimpenerwaardse polderlandschap. Beide kamers zijn een plek waar je in alle rust kunt samen zijn met je dierbaren.”

Ook de grote en kleine aula worden volledig aangepast aan de eisen van deze tijd. “Beide krijgen een ruimtelijke en warme uitstraling waarin een gevoel van geborgenheid de boventoon voert”, vertelt Cees Kamsteeg. “Daarvoor worden kleuren als taupe, petrol en industrial blue toegepast en hebben we gekozen voor onder andere een mooie bruinleren achterwand. Voor wat betreft de vloeren is gekozen voor geluidsarm pvc met een visgraatmotief. Rondom de opbaarnis ligt blauw tapijt. In de kleine aula zijn naast blauw en taupe zitmeubilair licht eiken tafels te vinden. De opbaarruimte is te openen en afsluitbaar met behulp van wandpanelen.”

Tijdens de verbouwingswerkzaamheden aan Uitvaartcentrum De Olm is Stoppelenburg’s Uitvaartcentrum in Lekkerkerk beschikbaar voor afscheidsplechtigheden die tijdelijk niet in Krimpen aan den IJssel kunnen plaatsvinden. “Toen dat nieuwe centrum enkele jaren geleden gerealiseerd werd, hebben we in die tijd extra gebruik gemaakt van De Olm”, vertelt Corneel Krijgsman. “Die uitwijkmogelijkheid werd zeer gewaardeerd. Nu kan het in omgekeerde richting. Ook dit uitvaartcentrum beschikt over livestream, waardoor er op afstand meegeleefd kan worden. Ook hier zullen wij vanzelfsprekend met alle zorg en toewijding onze taak verrichten.”

Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om een ‘open huis’ te organiseren. Wel kunnen geïnteresseerden na 20 november via een videopresentatie op de website van Stoppelenburg Uitvaartverzorging een mooie indruk opdoen van het vernieuwde Uitvaartcentrum de Olm. Cees Kamsteeg: “we laten uiteraard nog weten wanneer deze presentatie online gaat”.

Comments


bottom of page