Uitvaart op afstandDoor de uitbraak van het coronavirus is er voor uitvaartondernemers veel veranderd. We doen allerlei aanpassingen en hebben te maken met een maximumaantal bezoekers. Daarom organiseert Stoppelenburg veel vaker uitvaarten die via een livestream gevolgd kunnen worden. Dat biedt alle familie, vrienden en bekenden de mogelijkheid om op afstand toch aanwezig te zijn bij de uitvaartceremonie. We regelen dit graag voor nabestaanden, of de ceremonie nu plaatsvindt in een van onze eigen uitvaartcentra of op een externe locatie.


Creatieve oplossingen

Het live streamen van uitvaarten is niet nieuw, maar de vraag ernaar is wel enorm toegenomen. Alle maatregelen rondom het coronavirus vragen om flexibiliteit en creatieve oplossingen. Ook in deze periode van maatregelen doen wij ons uiterste best om aanpassingen door te voeren zodat we blijven voldoen aan de wensen van nabestaanden. Het volgen van een uitvaart op afstand is daar een voorbeeld van. De beelden van de uitvaartceremonie worden indien mogelijk opgeslagen, zodat nabestaanden deze af kunnen nemen om ze later, op ieder gewenst, moment terug te kijken.


Zo werkt een livestream

De livestream zorgt ervoor dat iedereen met een link de uitvaartceremonie live kan volgen. Het is natuurlijk niet vergelijkbaar met fysiek aanwezig zijn, maar de optie wordt door veel naasten wel op prijs gesteld. Op deze manier kunnen ze er toch ‘bij zijn’. Op dit moment is de livestream een mogelijkheid om van afstand toch dicht tot elkaar te komen. Het aantal digitaal aanwezigen is bovendien onbeperkt. De uitvaart wordt door een professioneel team gefilmd en via een liveverbinding met enkele seconden vertraging online aangeboden.


Liveverbinding tijdens de uitvaartceremonie

Onze uitvaartcentra zijn volledig voorzien van de benodigde apparatuur om een livestream verbinding tot stand te brengen. Voor de organisatie van de livestreams op externe locaties werken wij regelmatig samen met onze partner Uitvaart met beeld. Zij zorgen voor een stabiele en betrouwbare liveverbinding voor mensen die de uitvaart vanuit huis volgen. Wij verwachten dat de vraag naar livestreams bij uitvaarten ook na de coronacrisis blijft. Omdat niet iedereen in staat is om fysiek aanwezig te zijn, door bijvoorbeeld afstand of ziekte. De livestream is op dat moment een passend alternatief.


Bij Stoppelenburg denken we graag met u mee over alternatieven. Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor een livestream tijdens een uitvaartdienst? Neem gerust contact met ons op.


Wij dragen met trots het Keurmerk Uitvaartzorg

Voor meer informatie over het Keurmerk Uitvaartzorg bezoekt u de website.

Stoppelenburg Uitvaartverzorging

Populierenlaan 122a
2925 CV Krimpen a/d IJssel

Privacybeleid

  • Facebook
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram

Krimpen aan den IJssel

Uitvaartcentrum De Olm

Olm 8a 

2925 CJ Krimpen a/d IJssel

0180 - 52 22 55

Lekkerkerk

Uitvaartcentrum Lekkerkerk

Burg. Van der Willigenstraat 37b 2941 ES Lekkerkerk

0180 - 66 36 44

Schoonhoven

Uitvaartcentrum Linquenda

Groene Singel 14

2871 TA  Schoonhoven

0182 - 38 22 31

Stolwijk

Aula Hoflaan

Hoflaan 6

2821 XD  Stolwijk

0182 - 38 22 31

In samenwerking met Bureau APS