top of page

Het coronavirus en de maatregelen voor de organisatie van een uitvaartdienst
De uitbraak van het coronavirus heeft gevolgen voor de manier waarop wij een uitvaartdienst mogen organiseren. Als uitvaartonderneming zijn wij verplicht om aan de regels van de overheid gehoor te geven. Een aantal regels worden de komende tijd versoepeld.

Onze service blijft ongewijzigd

Ondanks alle opgelegde maatregelen en de gevolgen die dit heeft voor u als nabestaande, blijft onze service ongewijzigd. Samen met u zetten wij alles op alles om voor uw dierbare een waardig afscheid te verzorgen. Een persoonlijke uitvaartdienst, die onder de huidige omstandigheden misschien op een andere manier wordt vormgegeven, maar nog steeds recht doet aan de overledene.

Bij de organisatie van een uitvaartdienst moet u op dit moment (tot 1 juni) rekening houden met de volgende maatregelen:

  • Bij de uitvaartplechtigheid mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn. Dat is inclusief het benodigde personeel.

  • Voor condoleancebezoek gelden dezelfde restricties, met de kanttekening dat er een zogenaamde doorloop mogelijk is. Er mogen steeds maximaal 30 mensen in het gebouw aanwezig zijn. Condoleancebezoek is dus nog steeds mogelijk.

  • Het zogenaamde rouwbezoek gebeurt in groepen van maximaal 6 personen tegelijk. Graag denken wij met u mee om iedereen de gelegenheid te geven afscheid van uw dierbare te nemen. Dat kan ook wanneer hij of zij is overleden aan de gevolgen van corona.

  • Ook bij ons moet iedereen 1,5 meter afstand houden tot elkaar. Dit geldt voor zowel ons personeel, als alle aanwezigen.

  • Helaas zijn onze horecafaciliteiten op alle locaties momenteel gesloten.

  • Fysiek contact wordt zoveel mogelijk beperkt. Waar mogelijk onderhoudt de uitvaartbegeleider voornamelijk telefonisch contact met u.

  • Condoleren middels fysiek contact, waaronder het geven van een hand, is nu niet mogelijk.

  • Blijf thuis als u verkouden bent, hoest of koorts hebt.


Vanaf 1 juni mogen wij weer catering aanbieden

Deze week is bekendgemaakt dat cafés en restaurants vanaf 1 juni, onder voorwaarden, hun deuren weer mogen openen voor maximaal 30 personen. Bij uitvaartplechtigheden kan catering dan weer worden aangeboden. Nog steeds geldt hier de regel dat we allemaal 1,5 meter afstand van elkaar houden.


Vanaf 1 juli mogen er maximaal 100 personen aanwezig zijn bij een uitvaartdienst

Bij uitvaartplechtigheden mogen vanaf 1 juli maximaal 100 personen aanwezig zijn. Vanaf die datum verandert het maximum van 30 dus naar 100 personen. Ook dan geldt dat we nog steeds 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden.

Wij staan voor u klaar en denken met u mee over alternatieven

Stoppelenburg Uitvaartverzorging doet er alles aan om ook in deze tijd voor u klaar te staan. Wij denken graag met u mee over de inzet van alternatieven om uitvaartdiensten zo persoonlijk mogelijk vorm te geven. Denk hierbij onder andere aan de inzet van moderne communicatiemiddelen zoals een livestream. Het is daarnaast mogelijk om op een later tijdstip een herdenkingsdienst te organiseren voor uw overleden dierbare.

Alle maatregelen hebben behoorlijk wat gevolgen voor de manier waarop een uitvaart kan worden vormgegeven. Wij realiseren ons dat de impact groot is voor u. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden hopen wij op uw begrip. Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft.


Comments


bottom of page