top of page

Van een uitvaart met een zwart randje naar een kleurrijk afscheid
Iedere uitvaart is anders. De laatste jaren zien we bij Stoppelenburg dat meer persoonlijke elementen terugkomen bij het afscheid. En er vaker wordt afgestapt van een uitvaartceremonie in een meer traditionele vorm. In principe is (bijna) alles mogelijk en kan het afscheid helemaal naar eigen wens worden ingevuld. De koffie met cake kan plaatsmaken voor wijn en bitterballen. Een dienst in een uitvaartcentrum kan verplaatst worden naar een locatie waar de overledene graag kwam. In plaats van een zwarte rouwauto wordt de laatste rit gemaakt met de eigen tractor, auto of een bus. Het leven van de overledene wordt herdacht op de meest persoonlijke en kleurrijke manier mogelijk. Wij noemen dit ‘een uitvaart met een moderne twist’.


Een kleurrijk afscheid: hoe ziet dat eruit?

Het is troostrijk als het laatste afscheid goed past bij de overledene. Dat is niet alleen een bijzondere blijvende herinnering voor nabestaanden, het is ook een mooi laatste eerbetoon aan de persoon waarvan afscheid wordt genomen en het kan helpen bij de rouwverwerking. Wij luisteren goed naar jullie verhaal en proberen ons een beeld te vormen van wie de overledene was. Misschien staan er al specifieke uitvaartwensen op papier.


Waar ‘vroeger’ een uitvaart standaard een sobere gebeurtenis was waar iedereen in het zwart gekleed naartoe ging, is er tegenwoordig veel meer mogelijk. Een kleurrijk en uitbundig afscheid is net zo goed een optie. Dat kan op allerlei manieren worden ingevuld. Letterlijk, door een kleurenthema te hanteren bij de aankleding, terug te zien in onder andere de bloemen en kist. Of meer figuurlijk, door een persoonlijke twist te geven aan allerlei details en rituelen waarin het karakter van de overledene doorspreekt. Tijdens de gesprekken die we voeren inspireren we met ideeën, zodat we uiteindelijk een uitvaart samenstellen die recht doet aan de overleden dierbare.


Leg je uitvaartwensen vast

Heb je al nagedacht over je eigen uitvaartwensen? Door deze vast te leggen, weten toekomstige nabestaanden welke elementen jij belangrijk vindt om terug te laten komen tijdens je eigen uitvaart. Het geeft jou en de dierbaren die achterblijven, nu en nadat je bent overleden, veel rust. Wij begrijpen goed dat het confronterend kan zijn om over je eigen dood na te denken. Daarin begeleiden wij je graag. Het belangrijkste is dat we de dingen vastleggen die je zelf belangrijk vindt.


Stoppelenburg denkt graag met je mee. Plan een vrijblijvend gesprek aan om kennis te maken.


Komentarai


bottom of page