top of page

Informatieavond ‘Goed voorbereid afscheid nemen geeft u rust.’

Woensdag 29 november, uitvaartcentrum De Olm, Olm 8a, Krimpen aan den IJssel.


Voorbereiden op afscheid nemen, kan dat wel? Jazeker, dat kan! Wij ervaren dat het rust geeft voor u en uw nabestaanden om u goed te informeren over het laatste afscheid. Hoe moeilijk dat ook kan zijn.


Voorbereiden op

Tegenwoordig bestaan er veel mogelijkheden om een laatste afscheid maar eigen wens in te richten. Tijdens deze informatieavond worden vooral de financiële en juridische aspecten rondom het overlijden belicht. U staat daar natuurlijk niet elke dag bij stil. Maar vanuit ons werkveld ervaren wij dat het rust geeft als het laatste afscheid goed voorbereid is. Vaak wordt wel nagedacht, hoe summier soms ook, over wensen voor de uitvaart zelf. Maar aan alle andere zaken wordt toch meestal geen of te weinig aandacht besteed. Tijdens deze avond willen wij daarom juist wel aandacht besteden aan de financiële en juridische zaken die een overlijden onherroepelijk omringen.


Deskundige sprekers aan het woord

Op deze avond spreekt Etiënne van Druenen over de administratieve aspecten die voor en na het overlijden afgehandeld moeten worden. Veel nabestaanden ervaren de afhandeling van de administratie na het overlijden als een zwaar en lastig traject.


Corneel Krijgsman, directeur van Stoppelenburg Uitvaartverzorging, zal informatie geven over het vastleggen van wensen betreffende de uitvaart in een wilsbeschikking of via een zogenoemde voorbespreking. Ook zal Corneel spreken over de voordelen die de Stichting Depositofonds Uitvaartgelden Stoppelenburg Uitvaartverzorging u kan bieden.


Notaris Leo van Veen zal uitleg geven over wat wel en niet geregeld kan worden via het testament en het levenstestament. Ook zal Leo ingaan op het erfrecht en andere notariële zaken die van toepassing zijn rondom een overlijden.


U bent welkom, ook zonder aanmelding.

Op 29 november staat vanaf 19.00 uur de koffie voor u klaar in uitvaartcentrum De Olm, Olm 8a in Krimpen aan den IJssel. Vanaf 19.30 uur start de informatieavond. Tijdens de avond is er alle gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.


U kunt zich aanmelden via telefoonnummer 0180-52 22 55 of mailen naar administratie@stoppelenburg.nl of via onze Facebook pagina. U vindt deze informatieavond onder ‘evenementen’.


Deze avond is vrij toegankelijk dus ook zonder aanmelding bent u van harte welkom. Stoppelenburg Uitvaartverzorging hoopt u op 29 november te mogen begroeten.

Comments


bottom of page