top of page

Boek: Leven Zonder Ouders


Boek: Leven Zonder Ouders


Op 11 oktober geeft rouwdeskundige Daan Westerink in Uitvaartcentrum Lekkerkerk een lezing over rouw, over hoe rouw ons allemaal raakt en hoe het mogelijk is om de kracht te vinden om het leven weer te (be)leven.


Tien jaar geleden verscheen mijn eerste boek Leven Zonder Ouders, het definitieve einde van het kind-zijn. Heidi de Gier fotografeerde me vervolgens voor Opzij. Met een foto van mijn vader levensgroot naast me. Johan (zo noemde ik mijn vader) was toen bijna zeven jaar niet meer hier. Ik koester die zwart-wit foto omdat hij gemaakt is op Johans’ laatste verjaardag. Met onze jongste dochter in zijn armen. 63 jaar oud en weer heel gelukkig. Met ons, zijn (klein)kinderen, met zijn vrienden, buren en familie.

Het is nu 17 jaar later, Johan zou nu 80 zijn. Maar in gedachten blijft hij eeuwig 63. Ik herken hem steeds vaker in mijn eigen leeftijdsgenoten. Zo blijf ik aan hem denken. In liefde.

Comments


bottom of page