top of page

Overlijden melden

Bij een overlijden moet u in een bewogen periode een aantal belangrijke zaken regelen. U kunt daarbij direct rekenen op de steun en de deskundigheid van onze uitvaartmedewerkers. Zij staan u graag bij in al uw wat-, hoe- en wanneer-vragen.

U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken

Heeft u te maken met een overlijden? Dan kunt u ons direct bellen op het centrale telefoonnummer 0180 - 74 36 28 en wij zorgen ervoor dat alle zaken rondom het overlijden voor u geregeld worden. Om zaken zo voorspoedig mogelijk te laten voorlopen kunt u onderstaand stappenplan volgen;

Stap 1: Raadpleeg uw (huis) arts

Ingeval uw dierbare thuis is komen te overlijden dient een arts dit formeel vast te stellen. Deze vaststelling leidt tot een verklaring van overlijden. Ingeval de overledene zich in een verpleeghuis, zorginstelling of ziekenhuis bevindt regelt de verpleging het contact met de arts. Met de verklaring van overlijden is het voor de uitvaartverzorger van Stoppelenburg mogelijk om aangifte te doen bij de Burgerlijke Stand.

Stap 2: Bel Stoppelenburg Uitvaartverzorging

Bel vervolgens Stoppelenburg Uitvaartverzorging op Tel. 0180 - 74 36 28 en wij zorgen ervoor dat u compleet ontzorgd wordt. Heeft u vragen of heeft u hulp nodig? Bel ons gerust!

Stap 3: Administratie rondom uitvaart

Om u snel en op gepaste wijze te ontlasten dient u een aantal administratieve zaken te hebben voorbereid. Wij willen u daarom vriendelijk verzoeken met onderstaande rekening te houden:

  1. Legitimatiebewijs overledene*

  2. Legitimatiebewijs van degene die opdracht geeft voor het verzorgen van de uitvaart*

  3. Trouwboekje of een document van partnerregistratie

  4. Adressenlijst voor de verzending van rouwkaarten

  5. De kleding van de overledene

  6. Indien van toepassing polissen van uitvaartverzekeringen

 

* Indien geen legitimatiebewijs voorhanden is kunt u het Burger Service Nummer (BSN) ook terugvinden op een rijbewijs, zorgpas, ziekenhuiskaart of op bescheiden van de Belastingdienst.

 

Tot slot wensen wij te benadrukken dat ingeval van vragen wij u graag te woord staan. Want nogmaals: wij zijn er voor ú.

bottom of page