Floor van Toor

Uitvaartbegeleider

Weinig woorden nodig
 

Het is dinsdagavond, mijn avonddienst is begonnen. Een vrouw belt met de mededeling dat haar man is overleden. Ik luister, maar weet al vrij snel wat er moet gebeuren: ik bied aan om meteen te komen.

 

Tijd voor lief en leed

 

De woonkamer zit vol met familie en vrienden. Het verdriet is intens, tastbaar aanwezig. Even niets zeggen is het beste. Langzaamaan wordt het verhaal gedeeld: de lange lijdensweg van meneer, de onmacht van familie en omstanders om ook maar iets te kunnen doen om zijn lijden te verlichten. Ook zijn er mooie verhalen. Meneer blijkt een bekende verschijning in het dorp waar hij woonde, het is dan ook lastig inschatten hoe druk de uitvaart bezocht zal worden. Na een tijdje stel ik voor om meneer morgenochtend te laten overbrengen vanuit het ziekenhuis naar het uitvaartcentrum. Voor vanavond is het genoeg. 

 

Dapper optreden
 

Zodra meneer de volgende dag is overgebracht, neem ik contact op met de echtgenote. De nachtrust heeft haar goed gedaan. Ze maakt een kordate indruk, ze gaat ervoor. Zodra haar man in de kist is opgebaard, bespreken we de planning voor de uitvaart met elkaar en leggen we deze vast. 

 

Het is allemaal goed geweest
 

De uitvaart is indrukwekkend en druk bezocht. Veel muziek, bloemen en prachtige gesproken woorden. Precies zoals meneer het zou hebben gewild. Een paar weken na de uitvaart breng ik de echtgenote een bezoek om samen terug te kijken op de turbulente periode en de uitvaart zelf. Het is allemaal goed geweest.

 

In alle rust, waardig en stijlvol. Floor creëert samen met u een passende uitvaart. 

 

Bel ons en maak kennis met Floor van Toor

Wij dragen met trots het Keurmerk Uitvaartzorg

Stoppelenburg Uitvaartverzorging

Populierenlaan 122a
2925 CV Krimpen a/d IJssel

Privacybeleid

  • Facebook
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram

Krimpen aan den IJssel

Uitvaartcentrum De Olm

Olm 8a 

2925 CJ Krimpen a/d IJssel

0180 - 52 22 55

Lekkerkerk

Uitvaartcentrum Lekkerkerk

Burg. Van der Willigenstraat 37b 2941 ES Lekkerkerk

0180 - 66 36 44

Schoonhoven

Uitvaartcentrum Linquenda

Groene Singel 14

2871 TA  Schoonhoven

0182 - 38 22 31

Stolwijk

Aula Hoflaan

Hoflaan 6

2821 XD  Stolwijk

0182 - 38 22 31

In samenwerking met Bureau APS