top of page

Gertjan van Houselt

Coördinator bedrijfsbureau

Steun op de achtergrond

 

Dinsdagochtend half 10 gaat de telefoon. Een zware zucht klinkt aan de andere kant. “Ik sta hier in het ziekenhuis. Mijn zoon is zojuist overleden.” Het is duidelijk dat deze dag anders gaat verlopen dan van te voren gedacht. Machteloosheid overheerst. Het verdriet breekt de vader op. De familie wil graag dat de zoon wordt overgebracht en opgebaard in uitvaartcentrum De Olm. We zetten alles op alles om dit zo snel mogelijk te regelen. 

 

Passende oplossingen

 

Er volgt overleg met het mortuarium van het ziekenhuis en het zorgteam. Met mijn collega die ik de familie wil laten begeleiden bespreek ik de situatie en onze gedachten vullen elkaar goed aan.

 

Tijdens de regeling belt mijn collega om de wensen en tijdstippen met elkaar af te stemmen. Tevens bespreken we de mogelijkheid voor opbaring in de familiekamer in het uitvaartcentrum. De gekozen uitvaartkist is geen standaard maatvoering, deze bestel ik bij de leverancier maar is de volgende dag pas gereed. Toch wil de familie heel graag vandaag op bezoek komen. Mijn voorstel is om de opbaring tijdelijk in orde te maken met gebruik van een opbaarplank. Afgesproken dat ik dit in orde ga maken en ook een tijdstip doorgegeven dat de familie naar het uitvaartcentrum komt voor de ingebruikname van de familiekamer.

 

Dankbaarheid in moeilijke tijden

 

Ik regel veel op de achtergrond. De uitvaartbegeleider is bij de ouders in de familiekamer. Na een aantal minuten wenkt de uitvaartbegeleider me. De vader wil me graag spreken. Hij drukt me stevig de hand. Een traan rolt over zijn wang. Hij bedankt me voor de persoonlijke begeleiding vanaf dat eerste telefoontje. De opbaring vinden ze zo mooi dat, ondanks dat de uitvaartkist de volgende dag gereed is, de opbaring tot de dag van de uitvaart blijft met gebruik van de opbaarplank.

 

Ieder probleem is er een te veel wanneer een dierbare is overleden. Gertjan lost deze op en vervult uw wensen rondom de uitvaart. 

 

Neem contact met ons op en maak kennis met Gertjan van Houselt

Afscheid nemen is voor iedereen anders.
bottom of page