top of page

Corneel Krijgsman

Algemeen directeur

Dag en nacht

 

Het is zaterdagavond. De kroegen zitten vol en op straat klinkt gelach, maar bij één familie overheerst verdriet. Een hartstilstand. Plotseling uit het leven gegrepen. Meneer was bij zijn broer op bezoek. De familie is in paniek, geschokt. Ineens moeten ze afscheid nemen van hun man, vader en opa. Ze willen hem het liefst zo snel mogelijk opbaren. Mijn collega en ik regelen daarom direct een uitvaartkist en rijden naar hen toe. 

 

 

Een laatste eerbetoon

 

Verslagenheid overheerst. Wat nu? Dat weten wij. Samen met de familie vormen we een erehaag om de overledene, als eerbetoon. Daarna rijden we gezamenlijk naar het uitvaartcentrum. De dochters gaan eerst langs hun vaders huis om kleding uit te zoeken die bij vader past. Het is even na middernacht als we aankomen bij het uitvaartcentrum. 

 

 

Het beste voor de nabestaanden

 

Hoewel de familie het liefst zo snel mogelijk wil opbaren, laat het lichaam dit niet toe. Eerst is er verdere behandeling nodig. Een zware domper voor de familie, maar we overtuigen hen ervan dat dit beter is en schuiven de opbaring een dag op. Achteraf vertellen de dochters ons dat ze dankbaar zijn dat we empathisch en deskundig bleven in deze hectische en emotionele situatie. Zo konden zij in alle rust afscheid nemen.

 

Soms laat het afscheid zich niet plannen zoals u in gedachten had. Ook dan staat Corneel voor u klaar met deskundigheid en advies. 

 

Vraag Corneel Krijgsman om zijn deskundige advies

Afscheid nemen is voor iedereen anders.
bottom of page